Van Kuijeren Websites

Wat is de beste tijd om te posten op Facebook

In dit artikel lees je meer over wat de beste tijd is om te posten op Facebook voor jouw bedrijf.

Wat is de beste tijd om te posten op Facebook?

Laten we voorop stellen dat er geen universele succesformule is voor de beste tijd om te posten op Facebook. De doelgroep van een slotenmaker is anders als die van een aannemer. Daarom is het belangrijk om te achterhalen op welk moment jouw doelgroep zich op Facebook bevindt. De makkelijkste manier waarop je kan achterhalen wanneer jou doelgroep zich op Facebook bevindt  is door het simpelweg zelf te ervaren. Ga er eens goed voor zitten en kijk op welke dagen en tijden je de meeste interactie hebt op jouw plaatsingen. Om een steuntje in de rug te krijgen, heeft Hootsuite onderzocht op welk moment en welke dag het drukste is op Facebook. 

Tussen 12:00 en 15:00 op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. In het weekend kan je het beste posten tussen 12:00 en 13:00.

Houd er rekening mee dat dit in grote lijnen de beste tijdstippen zijn. Het is tenslotte van meerdere factoren afhankelijk. Waaronder; wat is je doelgroep, welk netwerk gebruik je hiervoor, de doelstelling van hetgene wat je plaatst en bovenal de content. 

Foto van Colin

Ben je op zoek naar een partij die je goed kan ondersteunen op verschillende aspecten van de online marketing? Neem contact met ons op

Data verzamelen

Zoals hierboven al gebleken is, is dat het aantal bezoekers of interactie op je posts sterk afhankelijk is van verschillende factoren die meespelen. Nu we de statistieken in grote lijnen in kaart gebracht hebben, beginnen we aan de volgende stap; het verzamelen van data. Facebook bewaart alle data omtrend jouw eigen profiel en interacties. Je kunt dit eenvoudig opvragen bij Facebook. Als je net begonnen bent aan Facebook voor jouw bedrijf, probeer dan eerst volgens de gestelde richtlijnen interessante posts te plaatsen. Als je hier graag hulp bij wilt hebben, neem dan contact op. Uit de data die je inmiddels vergaart hebt kun je opmaken op welke momenten en dagen jouw doelgroep online is en interactie heeft met jouw Facebook. Deze data kun je opvragen door op statistieken te klikken op jouw Facebook pagina. 

statistieken op computer
statistieken op tweede computer

Data gebruiken

Nu je alle data in kaart gebracht hebt kun je op de drukste momenten posten. Er is echter een onderzoek gedaan door de instantie BuzzSumo die aanstuurt op posten in de ‘dal’ uren als het ware. Uit het onderzoek is gebleken dat er in de minder drukke uren minder concurrentie is en volgens hen resulteert dit in meer betrokkenheid op je post. Dit zorgt uiteraard logischerwijs voor meer interactie. Je zou daarom de juiste post op het juiste moment moeten plaatsen. Vergt een post enigszins aandacht, is het wellicht beter om in de ‘dal’ periode te plaatsen en vice versa.

Hulp nodig?

Is het je toch iets te complex? Twijfel dan zeker niet om contact op te nemen met ons. We helpen je graag verder. Door heel Nederland adviseren we op locatie over zaken als sociale media, zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en het opzetten van een gedegen marketingstrategie voor jouw (online) bedrijf.

Mocht je meer willen weten of zakendoen met ons als marketingpartner, voel je dan ook zeker vrij om contact op te nemen.

logo van van kuijeren websites

Artikel: ‘Wat is de beste tijd om te posten op Facebook’ is geschreven door Van Kuijeren Websites.

× Ik heb een vraag!