Van Kuijeren Websites

Wat is de beste tijd om te posten op LinkedIn

In dit artikel lees je meer over wat de beste tijd is om te posten op LinkedIn voor jouw bedrijf.

Wat is de beste tijd om te posten op LinkedIn?

LinkedIn is het grootste zakelijke sociale media platform en kan daarom een belangrijke rol spelen in jouw benadering van de markt. Voooraf willen wij mededelen dat de beste tijd om te posten op LinkedIn voor iedereen anders is. Probeer maar eens een pijl te zetten op wanneer jou doelgroep online is en ook daadwerkelijk interactie heeft met geplaatste posts, content en videos. Stel je besteed je sociale media uit dan hoeft je hier geen tijd in te investeren. Heb je veel tijd vrij, dan is het een leuk project om aan te werken. Sociale media blijft namelijk dynamisch. Iets wat je vandaag toepast, kan morgen niks meer waard zijn. Terwijl een goed getimede post tot wel 90% meer interactie kan opleveren tegenover een slecht getimede post.

Coosto onderzocht meer dan 10 miljoen Nederlandstalige posts en gaven daarbij indicaties voor de beste tijd om te posten op LinkedIn.

De resultaten luiden als volgt: 9:00 uur is de tijd van de dag met de meeste interactie, de dag met de meeste interactie bleek donderdag te zijn en de beste tijd om te posten kwam uit op 13:00 uur.

Foto van Colin

Ben je op zoek naar een partij die je goed kan ondersteunen op verschillende aspecten van de online marketing? Neem contact met ons op

Grote verschuivingen

Op LinkedIn zijn geen grote verschuivingen te zien als we kijken naar de tijdstippen waarop veel interactie plaatsvindt. Er bleek echter wel dat donderdag de dag was met ietwat meer interactie dan woensdag en vrijdag. Zaterdag en zondag bleken het slechtste te scoren in dit onderzoek. Volg echter niet direct blindelings de tijden waarop de meeste interactie plaatsvindt. Het kan namelijk zo zijn dat jouw doelgroep juist weer op andere momenten actief is op LinkedIn. Optimaliseren naar eigen resultaten is ten alle tijden het beste om te doen. Ben je net begonnen met activiteiten op LinkedIn als bedrijf, twijfel dan niet om contact op te nemen met ons voor vrijblijvend advies.

statistieken op computer
logo van van kuijeren websites

Hulp nodig?

Het kan erg veel tijd en moeite kosten om te optimaliseren met sociale media, vooral als men hier geen ervaring mee heeft. Van Kuijeren Websites helpt je graag met sociale media, zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie.

Mocht je meer willen weten of zakendoen met ons als marketingpartner, voel je dan ook zeker vrij om contact op te nemen.

× Ik heb een vraag!