Website laten maken, wat moet ik weten?

Om het wat makkelijker te maken, staat voor u alles in een

Overzicht

Ik wil een website laten maken, wat moet ik weten?

In dit stapsgewijze overzicht vind u beknopt waar  u rekening mee moet houden bij het uitbesteden van uw website. Van te voren wil ik aangeven dat ikzelf ook websites maak, het onderhoud verzorg en eventueel ook hulp kan bieden bij zaken als zoekmachine optimalisatie en adverteren op sociale media. U kunt mij altijd vrijblijvend contacteren voor meer informatie.

1. Domeinnaam en Hosting

Simpel gezegd is een domeinnaam een adres op het web. waar mensen kunnen aanbellen (klikken). De hosting houdt de toegewezen ruimte in op dat adres. Kortom, hoeveel data u heeft achter dat adres. Het is als het ware een woning, waar uw voordeur, uw domein is en de hosting is het aantal vierkante meters van uw woning. U kunt gemiddeld uitgaan van zo’n € 50,- per jaar aan kosten voor het online houden van uw hosting en domeinnaam.

3. Ik heb een domein en host, wie kan mijn website bouwen?

U heeft wellicht al gezien dat er een hoop aanbieders zijn op het web, met prijzen uiteenlopend van € 100 tot € 15.000. U zult zich wellicht afvragen waarom dit is. Allereerst kan ik niet genoeg benadrukken dat bijna alles gerelateerd aan IT is gebaseerd op het onthouden van kennis en daar een prijskaartje aanplakken. Maar welke partijen zijn wel betrouwbaar en waar moet u rekening mee houden in de keuze? U heeft daarin twee opties, namelijk de zelfstandigen en grote organisaties die zich vooral bezighouden met het aanbieden van totaalpakketten.

5. Grote Organisatie

Wanneer u in zee gaat met een grote organisatie heeft u meer zekerheid, er zijn namelijk tal van anderen voor u geweest! Anders waren ze natuurlijk niet groot geweest. Begrijp echter goed dat er een reden is dat deze grote organisaties vaak naar boven komen in advertenties en op billboards langs de snelweg. Dat is omdat ú daarvoor betaald! Daarnaast betekent één enkel project voor een grote organisatie vaak niet zoveel, en kunt u toch tegen problemen oplopen die u eerder niet had voorzien, waartoe ze niet bereid zijn om ze op te lossen. Daarentegen heeft u vaak snel een goed resultaat omdat er gespecialiseerde professionals werken die alle ins en outs weten van het bouwen van websites.

7. Mijn website staat online, maar wie doet het onderhoud?

Als u actief en interessant wilt blijven op het web is het belangrijk om uw beveiliging, teksten, design en content up-to-date te houden. U kunt dit door mij laten doen voor € 55,- per maand, zonder opzegtermijn of u kunt een cursus op locatie krijgen van mij met een digitale handleiding voor € 350,-. Na de cursus weet u exact hoe uw website op de achtergrond werkt en  hoe u zelf dingen kunt aanpassen en toevoegen. Ik geef ook vrijblijvend hulp na de cursus gedurende een jaar. U hoeft niet bang te zijn dat u het niet begrijpt, ik leg het zo simpel mogelijk uit.

9. Zoekmachine Adverteren (SEA)

U kunt uiteraard ook géén moeite steken in het optimaliseren van uw SEO, iets wat ik niet adviseer. Als u toch liever gemakkelijk boven aan Google zoekresultaten wilt komen, kunt u ook adverteren via AdWords, een programma van Google om advertenties weer te geven op gerelateerde pagina’s en zoekopdrachten. Mocht u hier op de korte of langere termijn interesse in hebben, kunt u uiteraard eens bellen met mij.

In 2017 heb ik namelijk mijn Google Ad Words Fundamentals diploma behaald, en ik kan ervoor zorgen dat u minder betaald voor een advertentie dan wanneer u dat zelf zou doen.

2. Moet ik alvast een domeinnaam en hosting reserveren?

Dat kunt u doen, ik zou dit persoonlijk nooit door iemand anders laten verzorgen, omdat die persoon er uiteraard ook aan wilt verdienen. Weggegooid geld voor iets wat u zelf gemakkelijk kunt doen via MijnDomein bijvoorbeeld. Er worden best wat pakketten aangeboden en als u niet zeker weet welk pakket u nodig heeft, bel dan gerust naar mij en ik help u daar vrijblijvend mee. U kunt ook op het WhatsApp icoon klikken aan de rechter-onderzijde van uw scherm.

4. ZZP'er / Freelancer

Een ZZP’er heeft vóór- en nadelen. Een zelfstandige is vaak goedkoper, ze hoeven namelijk geen pandkosten te betalen of duur personeel. Daarnaast besteden ze meer aandacht aan een project, omdat deze meer betekent voor een zelfstandige als voor een grote organisatie. Een nadeel wat u wel heeft, is dat u geen zekerheid heeft over waar deze partij over 1-2 jaar staat. Zelf ben ik een voorstander van lokaal kopen, en ikzelf ga altijd in zee met ZZP’ers voor taken aan huis. Dat ik daar zo over denk, betekent echter niet dat dit per definitie de beste keuze is voor u.

6. Ik wil gewoon helemaal ontzorgd worden

Zoals beschreven onder “Moet ik alvast een domeinnaam en hosting reserveren?” Kan ik u vrijblijvend helpen bij het kiezen van een partij voor de domeinnaam en hosting. Ikzelf bied ook de dienst aan om een website te maken voor u. Mijn tarieven zijn heel simpel en duidelijk, namelijk: € 475,- voor een website en € 825,- voor een webshop. U krijgt dan ook vooraf uw website in een testomgeving van mij, zodat u zeker weet dat uw website in orde is voordat u overgaat tot aankoop. Na betaling zet ik de website op uw domeinnaam zodat uw website vindbaar is onder uw naam en krijgt u gedurende 14 dagen vrijblijvend ondersteuning en kan ik dingen aanpassen voor u.

8. Zoekmachine optimalisatie (SEO)
Dit is de belangrijkste reden om te kiezen voor een ervaren professional. Google heeft een algoritme wat definieert hoe hoog een website word getoond op een zoekresultatenlijst van een zoekopdracht. Kort gezegt; als ik op zoek ben naar een fiets en ik typ in de zoekbalk: fiets kopen, dan wil ik dat er fietsen getoond worden en geen broodroosters! Het algoritme om ‘relevant’ te worden voor een bepaalde zoekopdracht weet niemand, maar er zijn wel mensen die kleine foefjes en manieren weten om hoger te scoren in Google. Denk bijvoorbeeld aan reviews, unieke content, hoe vaak u word gezocht via sociale media en op welk zoekword u daadwerkelijk gevonden wilt worden. Uiteraard help ik hier graag bij, echter is dit maatwerk en kan ik hier niet simpel een prijskaartje aanhangen.
Mijn uurtarief is € 35,-
10. Kan ik je nog wat vragen, Colin?

Uiteraard, ik kan u altijd helpen en vrijblijvend advies geven. Ik ben dit bedrijf begonnen om kennis te delen en deze tak van sport interessant te maken voor kleine winkeliers en bedrijven die door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

U mag mij altijd bellen op 06 1855 9118 (niet midden in de nacht natuurlijk!)
of u kunt mij een mail sturen via colin@vkwebsites.nl

Bekijk ook eens wat een rustgevend design kan doen voor een website door hier te klikken.

× Ik heb een vraag!